Torren

Kevers worden ook wel met Torren aangeduid. Sommige groepen kevers dragen deze naam ook in de Nederlandse naam, zoals Boktorren en de Spektorren. Over de herkomst van de oorspronkelijke naam "kever" bestaat onduidelijkheid.

Boktorren hebben als volwassen kever (imago) een langwerpig lichaam en sprieterige poten. ze zijn vaak mooi gekleurd. War ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als Kniptorren en Soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer, hoewel er uitzonderingen zijn.Ze hebben sterk getande monddelen. De lichaamslengte varieert van 0,3 tot 1,5 cm.

Er zijn meer dan 33.000 soorten Boktorren, die een grote variatie kennen aan kleuren en patronen, de basisvorm is meestal wel hetzelfde. Sommige soorten imiteren wespen en mieren (Mimicry), zoals de kleine Wespenbok. De meeste boktorren eten, als de Kever, alleen boomsappen, nectar en stuifmeel, geen enkele soort jaagt actief op andere prooien. De eieren worden één voor één onder boomschors afgezet.