Wildpark Daun

Het Wild en Erlebnispark in Daun,

Wildpark Daun, ligt midden in de Eifel op een groot grondstuk van circa 220 hectare.  Het dierenpark ligt in een schitterend gebied met bos, weides en beekjes. In dit grote gebied leven vele dieren en heeft het park een groot wildbestand die in een prachtige natuurlijke omgeving leven.  Zo is er in het dierenpark Wildpark Daun een bosweg van 8 kilometer lang waar u met de auto kunt rijden. Langs dit bospad zijn 6 uitzichtpunten gemaakt. Hier kunt u parkeren en uitstappen om dieren te kunnen zien en te fotograferen. Ook kunt u de dieren hier voeren, speciaal voer is op het park verkrijgbaar. 

Op het park zijn vele diersoorten aanwezig, zo zijn er onder andere herten, geiten, schapen, lama’s, emu’s, wilde zwijnen, ezels, wilde paarden, yakken, bizons en nog veel meer. Tevens is er een roofvogelstation waar u verschillende soorten roofvogels kan bekijken en waar dagelijks demonstraties worden gegeven met de roofvogels.  Verder is er de zogenaamde apen-kloof een gebied van 6 hectare waar meer dan 50 Berberapen leven en zich vrij kunnen bewegen. Voor de bezoekers is er bij de apenkloof een rondweg van 800 meter gemaakt zodat de apen goed bekeken kunnen worden. 

Er is op het park Wildpark Daun een grote avontuurlijke speelplaats voor de kinderen met onder andere schommels, trampolines, een piratenschip en nog veel meer. Ook is er een kinderboerderij met wat kleinere dieren zoals geiten, schapen, konijnen, cavia’s en eekhoorns. Bron: Wildpark-daun.de